Medicijnen

Om ziekten te bestrijden en tegen te gaan kunnen wij niet zonder goede medicijnen die geschikt zijn voor onze vogels. Wij vinden het belangrijk hier bewust mee om te gaan. Het is goed om er over na te denken wanneer je wel of niet medicijnen verstrekt aan uw vogels. Het gaat ons in de eerste plaats en hoofdzakelijk om nieuwe vogels 'schoon' te krijgen. Ervaringen hebben ons geleerd dat nieuw aangeschafte vogels vaak verschillende ziekteverwekkers bij zich dragen. Daarnaast wordt er alleen gericht ingegrepen. Dat wil zeggen dat als er een vogel niet lekker zit, er altijd alleen na (mest)onderzoek, met het juiste medicijn gekuurd word. Hier komt het belang van goed contact met een arts hebben naar voren, zodat je als het nodig is snel en juist kunt handelen.

Preventief wordt er vijf dagen in de maand, alleen tegen schimmel gekuurd. De reden hiervan is dat het een ziekte is die veel voor komt bij tangara's, en moeilijk op tijd te onderkennen is. Als je een tangara ziet happen en hoort proesten is de infectie al in ver gevorderd stadium.

Op basis van goede ervaringen werken wij tegenwoordig met medicijnen van Topetfarma. Zeker het middel tegen schimmelinfecties, Fungitraxx, is zeer effectief tegen schimmels bij alle soorten tangara's. Bij ons zijn geen bijwerkingen en/ of nadelige gevolgen bekend bij het gebruik van fungitraxx, dit in tegenstelling tot eerder gebruikte medicijnen tegen schimmelinfecties waar vogels soms slecht op reageerden.

 

Fungitraxx: Bestrijden van schimmels (Aspergilose/ Candida) / megabacterie.

Klik hier voor meer informatie over Fungitraxx.

 

                              

www.vogelziekenhuis.nl