International Tanager Project

De manier waarop er tegen het houden van dieren aan gekeken wordt is aan het veranderen.
In 2005 was er de importstop voor vogels die ons als liefhebbers van vruchten- en insectenetende uitheemse vogels regelrecht raakte. Nu speelt het thema rond de positief/ negatief lijsten waarmee de politiek het houden van vogels langzaam maar zeker dreigt in te perken, zo niet onmogelijk te maken.
De importstop heeft ons als liefhebbers geen redenen gegeven om te stoppen is gebleken.
Juist met het schaarser worden van de soorten werd de stimulans kweekresultaten te behalen groter. Met veel soorten zijn prachtige resultaten gehaald en zo zijn deze soorten, althans voorlopig, behouden voor onze volières.
De importstop heeft ons dus meer bewust gemaakt van het feit dat vogels houden niet altijd vanzelfsprekend is. Maar er is meer nodig. Onze tijd van maatschappelijk verantwoord bezig zijn en gericht zijn op duurzaamheid vraagt om verantwoordelijkheid gevoel bij liefhebbers van vogels. Dit geldt zeker voor een vogelsoort als de tangara waarvan na de importstop veel soorten verdwenen zijn. Gelukkig zijn er nog een aantal soorten waarvan met enkele vrij succesvol gekweekt wordt. Al met al voor de oprichters van het tangara project redenen om in 2015 dit project te starten. Door samenwerking en focus op verschillende thema’s rondom houden en kweken moet het lukken een aantal tangara soorten te behouden voor onze avicultuur.

 

Samenwerking

Voeding

Huisvesting

Ziekten&Gezondheid

Soortbehoud

Bent u geïnteresseerd in het project en wilt u meer weten over activiteiten en lopende programma's? Meld u dan aan voor het project.

 

Waarom aanmelden?                                                                                                                                                   

Als u zich aanmeldt voor het project vragen wij een aantal gegevens. Uw naam, email adres en uw relatie met betrekking tot tangara's. Als u zelf tangara's heeft horen wij graag welke soorten u heeft en hoeveel. Op deze manier kan er binnen het project doelgerichter gewerkt worden. Het is bijvoorbeeld belangrijk voor het project te weten welke soorten er nu nog daadwerkelijk zijn en hoeveel broedparen van een soort. Met welke soorten wordt gekweekt en met welke soorten lukt dat niet? Door deze gegevens over langere tijd bij te houden  krijgen we beter inzicht in het wel en wee van de tangara's. Op deze website worden alleen statistieken getoond, nooit gegevens of namen van mensen die meewerken.

Heeft u vragen over het aanmelden?

Neem contact op met Arjen den Boer info@tanagerbreeders.nl

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

jo
5 jaar geleden

Beste mensen ik ben nog niet in het bezit van tangara's.
Maar sta op het punt deze wel te kopen.
Ik ben aan het kijken naar de zwartvleugel tangara.
Ik had graag wat informatie over deze vogels.
Waar kan ik dat vinden alleen over deze soort op het moment.

mvgr Jo Verstappen

Robert Kooij
6 jaar geleden

Ik ben geintereseerd om meer info te onvangen over Tangaras, zelf ben ik woonachtend in Brazilie en heb een dierentuin in de plaats Itatiba.
Mvrgr
Robert